Bel: +31 85 06 09 050

Informatie Domeinnaam .be

.BE, geeft aan dat deze domeinnaam een Top-Level-Domain is van België. Deze extensie is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die handel drijven binnen België en het belangrijk vinden om hun Belgische identiteit uit te dragen.

 

Afspraken over de karakters van de domeinnaam

Voor uw domeinnaam kunt u gebruik maken van cijfers, letters en koppeltekens (-), waarbij geldt:

 • U gebruikt minimaal 3 en maximaal 63 tekens;
 • Voor het koppelteken geldt dat deze niet aan het begin of het einde van de naam mag staan en altijd tussen 2 letters in.
 • IDN is mogelijk

 

Registratie van uw domeinnaam

U kunt uw .be domeinnaam online bij EffectHosting registreren.

 

Wijzigen van domeinnaamhouder of contact informatie

 • Om de domeinhouder of de contactinformatie van een .BE domein te kunnen wijzigen, neemt u contact op met onze servicedesk.
 • Onze servicedesk laat vervolgens DNS BE een verhuiscode versturen naar het e-mailadres dat bekend is in de houdergegevens van het domein.
 • Deze verhuiscode code heeft de servicedesk nodig om de houderwijziging door te kunnen voeren. Vanzelfsprekend heeft de servicedesk ook de nieuwe houder- of contactgegevens nodig.
 • Aan het uitvoeren van deze wijzigingen zijn kosten verbonden.
 • Voor meer informatie neemt u contact op met onze servicedesk.

Let op! Het is zeer belangrijk dat u alles correct invult

 

Restricties

Geen.

 

Verhuizen van een domein

 • Het is mogelijk om een .be domein te verhuizen.

 

Procedure verhuizing 

 • Een .be verhuizing wordt gestart met een verhuiscode, die u bij de huidige provider kunt aanvragen.
 • Het is ook mogelijk dat wij DNS BE de opdracht geven om de verhuiscode te laten versturen naar het e-mail adres dat in de houdergegevens vermeld staat.
 • Zodra u de verhuiscode heeft ontvangen, kunt u de verhuizing indienen via de webshop of via de API.

 

Verwerkingstijd verhuizing

Nadat de verhuizing is ingediend met een geldige verhuiscode, wordt de verhuizing van een .be domeinnaam direct uitgevoerd.

 

Quarantaine opheffen

.be domeinen die in quarantaine zijn geplaatst kunnen weer worden gereactiveerd. Neem voor meer informatie contact op met de servicedesk. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.

 

Specialiteiten

.BE domeinnamen kunnen ook weer hersteld worden nadat deze zijn opgezegd bij een andere provider. Reactiveringen zoals deze, kunnen handmatig aangevraagd worden. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met onze servicedesk.

Let wel op!

Net als bij een normale verhuizing dient de heractivering eerst goedgekeurd te worden door de huidige domeinhouder.

 

Belangrijke tips!

Behalve alle bovenstaande informatie willen wij u ook nog een aantal belangrijke tips geven, met betrekking tot het verhuizen van domeinen. Lees dit goed, het kan u een hele boel problemen besparen.

 

Voorkom misverstanden

Zorg er voor dat er nooit misverstanden kunnen bestaan over de houder van het domein. Immers, de medewerker die als houder ingevuld is, vindt misschien een andere baan. Het kan ook zo zijn dat er twee mensen met dezelfde naam op het zelfde adres wonen. Denk aan J. Janssen en J. Janssen. Goed om even bij stil te staan. Wanneer er gegevens veranderen, pas het dan direct aan!

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht