Bel: +31 85 06 09 050

Informatie Domeinnaam .co.uk

Dit domein is een zogenoemd generiek top-level domein (gTLD) en komt uit het Verenigd Koninkrijk. Het is de populairste extensie van alle extensies uit dit werelddeel, zoals .me.uk. en org.uk. De .uk extensie zelf is niet beschikbaar voor gebruik. Een co.uk domeinnaam wordt per 2 jaar geregistreerd en gefactureerd.

 

Gebruik domeinnaam

Iedereen mag een .co.uk domeinnaam registreren.

 

Afspraken over de karakters van de domeinnaam

Voor uw domeinnaam kunt u gebruik maken van cijfers, letters en koppeltekens (-), waarbij geldt:

  • U gebruikt minimaal 3 en maximaal 37 tekens, letters en cijfers;
  • Voor het koppelteken geldt dat deze niet aan het begin of het einde van de naam mag staan.

 

Registratie van uw domeinnaam

U kunt uw .co.uk domeinnaam online bij EffectHosting registreren.

 

Wijzigen van domeinnaamhouder of contact informatie

Indien u de naam van de houder van een .co.uk domeinnaam wilt wijzigen, kunt u hiervoor even een e-mail naar onze servicedesk sturen. Zij zullen u informeren over de werkwijze.

 

Restricties

Er zijn minimaal 2 functionerende nameservers verplicht. In totaal kunnen er maximaal 10 nameservers worden opgegeven.

De naam van de registrant moet 7 of meer karakters bevatten en wel op de volgende wijze:

  • De naam van de registrant dient minimaal 4 of meer karakters te bevatten,
  • De naam van de registrant dient minimaal 3 of meer letters te bevatten.

Voor het wijzigen van een registrant is een speciaal formulier benodigd.

 

Verhuizen van een domein

Het is mogelijk om een .co.uk domein te verhuizen. Hierbij is het echter wel noodzakelijk dat de domain TAG word aangepast bij de tegenwoordige internet provider naar “PRENAMES-NL”.

 

Let op!

 

Belangrijke tips!

Behalve alle bovenstaande informatie willen wij u ook nog een aantal belangrijke tips geven, met betrekking tot het verhuizen van domeinen. Lees dit goed, het kan u een hele boel problemen besparen:

 

Voorkom misverstanden

Zorg er voor dat er nooit misverstanden kunnen bestaan over de houder van het domein. Immers, de medewerker die als houder ingevuld is, vindt misschien een andere baan. Het kan ook zo zijn dat er twee mensen met dezelfde naam op het zelfde adres wonen. Denk aan J. Janssen en J. Janssen. Goed om even bij stil te staan. Wanneer er gegevens veranderen, pas het dan direct aan!

 

Klachtenprocedure

Wanneer u een klacht heeft over EffectHosting, kunt u dit door middel van een e-mailbericht aan klachten@effecthosting.nl kenbaar maken. Wij zullen hier dan zo snel mogelijk, doch binnen 3 werkdagen op reageren. Samen met u stellen wij dan alles in het werk om tot een oplossing naar tevredenheid te komen. Mocht het zo zijn dat uw klacht hierna nog niet naar tevredenheid is afgehandeld, of heeft u nog geen reactie van ons ontvangen, dan kunt u dit melden aan onze directie middels een e-mail aan directie@effecthosting.nl

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht