Bel: +31 85 06 09 050

Informatie Domeinnaam .net

Dit domein is een zogenoemd generiek top-level domein (gTLD). Op dit moment is de .net extensie een redelijk aantrekkelijk alternatief voor het geval dat de domeinextensie die u zocht niet meer beschikbaar is. Aanvankelijk werd .net gebruikt voor netwerken en was de .net extensie een veelgebruikte domeinextensie in de IT-wereld.

 

Gebruik domeinnaam

De .net extensie kan door iedereen gebruikt en geregistreerd worden

 

Afspraken over de karakters van de domeinnaam

Voor uw domeinnaam kunt u gebruik maken van cijfers, letters en koppeltekens (-), waarbij geldt:

 • U gebruikt minimaal 3 en maximaal 63 tekens, letters en cijfers.
 • Voor het koppelteken geldt dat deze niet aan het begin of het einde van de naam mag staan en altijd tussen 2 letters in.
 • IDN is niet mogelijk.

 

Registratie van uw domeinnaam

U kunt uw .net domeinnaam online bij EffectHosting registreren.

 

Wijzigen van domeinnaamhouder of contact informatie

Het is mogelijk om de domeinnaamhouder of de contactinformatie te wijzigen via het e-panel of via de API. Hieronder beschrijven wij hoe u dit zelf kunt doen.

 • U logt in op het e-panel;
 • Bovenin het scherm kiest u voor ‘Domeinnamen’;
 • Klik nu op de betreffende domeinnaam en vervolgens op ‘Domein contacten’;
 • Klik hier op het domeincontact dat u wilt veranderen;
 • Klik op de knop “Contact toevoegen” en vul de gevraagde gegevens in;
 • Nadat u alles correct heeft ingevuld en deze heeft opgeslagen, worden de gegevens gesynchroniseerd met de registrar.

Let op! Het is zeer belangrijk dat u alles correct invult

De postcode mag geen spatie bevatten en de letters van de postcode moeten in hoofdletters( 1111AA is goed, 1111 aa of 1111 AA is fout );Het telefoonnummer bestaat uit een landcode + minimaal 10 cijfers. Dus voor Nederland wordt dat bijvoorbeeld:  +31 020 6123456 (is goed), maar: +31 20 6123456 (is fout)

 

Restricties

Er zijn geen restricties.

Verhuizen van een domein

Het is mogelijk om een .net domein te verhuizen.

Procedure verhuizing 

 • .NET verhuizingen kunt u online via de webshop indienen of via de API
 • Een .net verhuizing wordt gestart met een autorisatiecode, die u bij de huidige provider kunt verkrijgen via de eigenaar of de Admin-C van het domein.
 • Let op dat de domeinnaam niet is gelocked (REGISTRAR-LOCK of HOLD). U kunt dit controleren in de WHOIS. Blijkt dat het domein is vergrendeld, dan kan de eigenaar bij de huidige provider eisen dat deze wordt ontgrendeld.
 • Nadat de verhuizing is ingediend, wordt door de registrar een bevestigingsmail aan de houder/admin contact gestuurd. Om de verhuizing succesvol te laten verlopen is het van belang dat deze mail wordt bevestigd.

Verwerkingstijd verhuizing

De verhuizing van een .net domein duurt 5 dagen.

Quarantaine opheffen

Het is mogelijk om een .net domeinnaam te her activeren. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Voor meer informatie neemt u contact op met onze helpdesk.

Belangrijke tips!

Behalve alle bovenstaande informatie willen wij u ook nog een aantal belangrijke tips geven, met betrekking tot het verhuizen van domeinen. Lees dit goed, het kan u een hele boel problemen besparen:

Voorkom misverstanden

Zorg er voor dat er nooit misverstanden kunnen bestaan over de houder van het domein. Immers, de medewerker die als houder ingevuld is, vindt misschien een andere baan. Het kan ook zo zijn dat er twee mensen met dezelfde naam op het zelfde adres wonen. Denk aan J. Janssen en J. Janssen. Goed om even bij stil te staan. Wanneer er gegevens veranderen, pas het dan direct aan!

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht