Bel: +31 85 06 09 050

Informatie Domeinnaam .nu

Dit domein is een zogenoemd country code Top-Level-Domain (ccTLD). Deze extensie was oorspronkelijk bedoeld als landextensie voor het eiland Niue in de Stille Oceaan, maar door de betekenis van het woord nu, biedt dit ook interessante andere opties zoals bijvoorbeeld: opzoeknaar.nu.

 

Gebruik domeinnaam

Iedereen mag een .nu domeinnaam registreren.

 

Afspraken over de karakters van de domeinnaam

Voor uw domeinnaam kunt u gebruik maken van cijfers, letters en koppeltekens (-), waarbij geldt:

  • U gebruikt minimaal 3 en maximaal 63 tekens, letters en cijfers;
  • Voor het koppelteken geldt dat deze niet aan het begin of het einde van de naam mag staan.
  • IDN is mogelijk voor talen betreffende ISO-8859-1 en West-Europese talen met uitzondering van de Nederlandse “ij”.
  • U kunt ook een .nu domeinnaam registeren die alleen uit nummers bestaat. De domeinnaam dient dan wel minimaal uit 4 karakters te bestaan.

 

Registratie van uw domeinnaam

U kunt uw .nu domeinnaam online bij EffectHosting registreren.

Wijzigen van domeinnaamhouder of contact informatie

Indien u de naam van de houder van een .nu domeinnaam wilt wijzigen, kunt u hiervoor even een e-mail naar onze servicedesk sturen.

Restricties

Alle natuurlijke- en rechtspersonen met een persoonlijk identificatienummer, kunnen een aanvraag voor de registratie van een .nu domeinnaam indienen. Buitenlandse domeinnaam houders kunnen een uniek identificatienummer gebruiken.

Voor het wijzigen van een registrant is een speciaal formulier benodigd.

Verhuizen van een domein

Het is mogelijk om een .nu domein te verhuizen.

Procedure verhuizing 

  • .NU verhuizingen kunt u online via de webshop indienen of via de API.
  • Een .nu verhuizing wordt gestart met een autorisatiecode, die u bij de huidige provider kunt verkrijgen via de eigenaar of de Admin-C van het domein.
  • Let op dat de domeinnaam niet is gelocked (REGISTRAR-LOCK of HOLD). U kunt dit controleren in de WHOIS. Blijkt dat het domein is vergrendeld, dan kan de eigenaar bij de huidige provider eisen dat deze wordt ontgrendeld.
  • Nadat de verhuizing is ingediend, wordt door de registrar een bevestigingsmail aan de houder/admin contact gestuurd. Om de verhuizing succesvol te laten verlopen is het van belang dat deze mail wordt bevestigd.

Verwerkingstijd verhuizing

De verhuizing van een .nu domein duurt doorgaans 7 dagen.

Quarantaine opheffen

Het is mogelijk om een .nu domeinnaam te heractiveren. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Voor meer informatie neemt u contact op met onze helpdesk.

Belangrijke tips!

Behalve alle bovenstaande informatie willen wij u ook nog een aantal belangrijke tips geven, met betrekking tot het verhuizen van domeinen. Lees dit goed, het kan u een hele boel problemen besparen:

Voorkom misverstanden

Zorg er voor dat er nooit misverstanden kunnen bestaan over de houder van het domein. Immers, de medewerker die als houder ingevuld is, vindt misschien een andere baan. Het kan ook zo zijn dat er twee mensen met dezelfde naam op het zelfde adres wonen. Denk aan J. Janssen en J. Janssen. Goed om even bij stil te staan. Wanneer er gegevens veranderen, pas het dan direct aan!

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht