Bel: +31 85 06 09 050

Foutmelding ‘550 the content of this message looked like spam’

Als u de foutmelding ‘550 the content of this message looked like spam’ ontvangt wanneer u een e-mail wilt versturen, dan kan het verzonden bericht niet worden afgeleverd. In dit artikel leggen wij uit waarom u deze foutmelding krijgt en hoe u dit op kunt lossen.

 

Het is goed om voor ogen te houden dat de melding voortkomt uit het feit dat de e-mail niet kan worden afgeleverd, doordat het inkomende spamfilter de e-mail als SPAM heeft geclassificeerd. Dit gebeurt nooit zonder gegronde reden.

 

Elke-mailbericht wordt door het spamfilter beoordeeld met punten. Deze punten een score die wordt opgebouwd door middel van een bepaald algoritme. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar:

  • staat de verzonden mailserver, bijvoorbeeld op een blacklist
  • bevat de inhoud van de e-mail soms schadelijke content of bevatten de bijlagen misschien malware
  • wordt er in de content zelf misschien een bepaald woordgebruik benut wat door zou kunnen gaan voor spam, of zijn er misschien in de e-mail linken naar (phising)sites die op een blacklist staan

 

Het algoritme dat wordt gebruikt is erg precies en is gebaseerd op reeds verwerkte e-mail berichten, dat zijn er letterlijk miljoenen.

Als de score van een bericht een bepaalde treshold (waarde) overstijgt, dan krijgt het bericht de classificatie SPAM. Om de afzender van de e-mail te informeren krijgt deze dan de 550 melding. Zo weet deze dan dat het afleveren niet gelukt is. Dit is te vergelijken met een pakketje dat retour komt omdat deze niet kan worden bezorgd.

Hieronder geven wij u een aantal van de meest voorkomende oorzaken van de ‘550 the content of this message looked like spam’ foutmelding.

1. Staan de instellingen van de SMTP server
2. De inhoud van het bericht
3. Nog steeds een foutmelding bij het versturen?

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht