Bel: +31 85 06 09 050

Informatie Domeinnaam .eu

.EU, geeft aan dat deze domeinnaam een Top-Level-Domain is van de Europese Unie. Deze extensie is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die handel drijven binnen de EU en het belangrijk vinden om hun Europese identiteit uit te dragen. Op dit moment is .eu één van de meest geregistreerde extensies ter wereld.

 

Afspraken over de karakters van de domeinnaam

Voor uw domeinnaam kunt u gebruik maken van cijfers, letters en koppeltekens (-), waarbij geldt:

  • U gebruikt minimaal 3 en maximaal 63 tekens;
  • Voor het koppelteken geldt dat deze niet aan het begin of het einde van de naam mag staan en altijd tussen 2 letters in.
  • IDN is mogelijk

 

Registratie van uw domeinnaam

U kunt uw .eu domeinnaam online bij EffectHosting registreren.

 

Wijzigen van domeinnaamhouder of contact informatie

  • Als de contact informatie of de houder van een .EU domeinnaam moet worden aangepast, dient er een ‘TRADE’ in gang gezet te worden.
  • Daarna stuurt verstuurd EURID (de registry van .eu domeinen) een e-mail naar de huidige- en de toekomstige houder van de betreffende domeinnaam.
  • Als daarna de TRADE door beide partijen is bevestigd, wordt de TRADE succesvol afgerond.

U kunt een TRADE indienen via het e-panel. Houd er wel rekening mee dat wanneer u een TRADE indient, hier kosten aan verbonden zijn.

Let op! Het is zeer belangrijk dat u alles correct invult

 

Restricties

Alleen bedrijven en natuurlijke personen die gevestigd zijn in de Europese Unie komen in aanmerking om een .EU extensie aan te vragen.

Verhuizen van een domein

Het is mogelijk om een .eu domein te verhuizen.

 

Procedure verhuizing 

Verwerkingstijd verhuizing

Nadat de verhuizing is ingediend met een geldige verhuiscode, wordt de verhuizing van een .EU domeinnaam direct uitgevoerd.

 

Quarantaine opheffen

.EU domeinen die in quarantaine zijn geplaatst kunnen weer worden gereactiveerd. Neem voor meer informatie contact op met de servicedesk. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.

Belangrijke tips!

Behalve alle bovenstaande informatie willen wij u ook nog een aantal belangrijke tips geven, met betrekking tot het verhuizen van domeinen. Lees dit goed, het kan u een hele boel problemen besparen:  

Voorkom misverstanden

Zorg er voor dat er nooit misverstanden kunnen bestaan over de houder van het domein. Immers, de medewerker die als houder ingevuld is, vindt misschien een andere baan. Het kan ook zo zijn dat er twee mensen met dezelfde naam op het zelfde adres wonen. Denk aan J. Janssen en J. Janssen. Goed om even bij stil te staan. Wanneer er gegevens veranderen, pas het dan direct aan!

 

Toch vragen?

Heeft u nog vragen, loopt u gewoonweg vast? Wij zijn er voor u! Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 06 09 050 (maandag t/m vrijdag van 09u⁰⁰ – 17u⁰⁰). Indien u ons liever per mail wilt benaderen kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Als u ons op werkdagen voor 17u⁰⁰ mailt, krijgt u nog dezelfde werkdag bericht van ons!

Uw (bedrijfs)naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Hoe wilt u bereikt worden?*

TelefoonE-mail

Uw bericht